Centrul media

Priviţi filmele noastre pentru a afla de ce unii copii sunt instituționalizați, care este impactul separării asupra copiilor și părinţilor, ce sisteme trebuie schimbate și ce face Lumos pentru a susţine familiile și a reforma sistemele de îngrijire.

Filme

O casă pentru o viaţă nouă

16/01/2015

Ce se întâmplă în mintea unui copil care trăiește departe de familie? Cum sunt afectaţi copiii de instituţionalizare? Şi cel mai important – cât de mult se schimbă viaţa copiilor după ce părăsesc instituţiile rezidenţiale şi se reîntorc alături de părinţi şi în comunităţile lor?

 

Un grup de copii din Moldova, care au trăit experienţa instituţionalizării, au răspuns la aceste întrebări creând filmuleţul intitulat „O casă pentru o viaţă nouă”. Acest filmuleţ impresionant povesteşte despre despărţire, singurătate, speranţă, revenire în familie, dragoste şi noi oportunităţi. Mesajul copiilor adresat întregii lumi este că fiecare copil are nevoie de familie pentru a se dezvolta şi a fi fericit. Dacă dorim să schimbăm viitorul copiilor, ar trebui să le ascultăm gândurile, emoţiile şi visele, şi ar trebui să-i ajutăm să devină schimbarea pe care doresc să o vadă în această lume.

explore by map take a look at what Lumos is doing around the world. Hover over the purple dots to learn more.
×