Despre noi

Echipa noastră

Manager dezvoltare şi asigurarea calităţii programului

Domnica Gînu

Manager dezvoltare şi asigurarea calităţii programului

Toţi copiii merită o copilărie fericită, într-un mediu sigur şi protector. Toţi copiii au nevoie de dragostea şi grija părinţilor pentru a se dezvolta armonios. Acestea sunt convingerile mele ca specialist, ca membru al echipei Lumos şi ca mamă.

Sunt parte a echipei Lumos Moldova din anul 2006. Pe parcursul întregii perioade de activitate coordonez implementarea proiectelor, contribuind la asigurarea calității Programului.

Am o experiență profesională bogată, care mă ajută la realizarea misiunii și scopului organizației. Mi-am început cariera la Institutul de Științe Pedagogice și Psihologice din Moldova, am făcut studii doctorale în Psihologie specială, concomitent am acumulat experiență practică activând în calitate de logoped și profesor pentru copii cu dizabilități mintale. Am coordonat, în cadrul UNICEF Moldova, 3 studii privind situația copiilor separați de familie: „Evaluarea situației copiilor instituționalizați și a instituțiilor rezidențiale din Republica Moldova” (1999/2001 și repetat 2006/2007), precum și studiul „Situația copiilor plasați în casele de copii de tip familial” (2002/2003).

Între anii 2002 şi 2009 am fost manager al Secretariatului Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

De-a lungul carierei profesionale am contribuit la elaborarea documentelor de politici în domeniul educației și protecției copilului. Sunt autoare a mai multor publicaţii ştiinţifice despre dezvoltarea copilului, managementul educațional, educaţia incluzivă etc. Continuu să fiu conferențiar universitar la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, contribuind astfel la formarea cadrelor în domeniile educației și asistenței sociale.

Activitatea pe care o desfăşor în cadrul echipei Lumos Moldova îmi aduce zilnic motive de satisfacţie. Împreună contribuim la dezvoltarea şi consolidarea sistemului de protecție a copilului din ţară, la asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale tuturor copiilor.

Ca organizaţie, am reuşit să construim parteneriate eficiente cu autorităţile publice centrale şi locale pentru a promova reformele şi bunele practici în domeniile educaţiei, asistenţei sociale şi ocrotirii sănătăţii, precum şi să punem în valoare resursele comunităţilor, astfel încât ele să sprijine copiii şi familiile vulnerabile.

Cu multă dedicaţie şi responsabilitate, vom ajuta familiile să asigure o copilărie fericită şi lipsită de griji copiilor lor.

explore by map take a look at what Lumos is doing around the world. Hover over the purple dots to learn more.
×