Despre noi

Echipa noastră

Director Lumos Moldova

Irina Malanciuc

Director Lumos Moldova

Sunt onorată să fac parte din organizația LUMOS – fundație britanică de caritate fondată de către J.K. Rowling și condusă de către Georgette Mulheir. Organizația noastră pledează pentru reforma sistemului de protecție a copilului, noi susținem că fiecare copil trebuie să aibă o copilărie fericită în mediu familial.

Sunt de specialitate medic pediatru. Mi-am început activitatea în domeniul asistenței medicale a copilului în mediul rural. Am cunoscut numeroase familii cu copii, care aveau nevoie de sprijin și protecție pentru a-şi creşte copiii acasă. Mai târziu am fost director al unei instituții rezidențiale pentru copii mici. Această experiență mi-a marcat viața și m-a ajutat să înţeleg că nimic nu este mai important pentru copil decât familia și că nimic nu poate înlocui dragostea părinților.

Activitatea în cadrul Ministerului Sănătății și UNICEF Moldova mi-a oferit oportunități de dezvoltare profesională, astfel contribuind la promovarea reformelor în domeniile sănătății și protecției copilului în Republica Moldova.

Am acumulat, de-a lungul anilor, diverse experiențe valoroase pentru activitatea mea actuală. În cadrul Lumos Moldova, administrez și coordonez implementarea Programului organizaţiei în Republica Moldova. Împreună cu întreaga echipă oferim asistenţă autorităţilor publice centrale și locale în promovarea și implementarea reformelor în domeniile sănătății, protecției sociale și educației copiilor.

Cu eforturi comune, vom reuși să construim o societate în care sunt respectate drepturile tuturor copiilor. Îmi doresc un viitor în care fiecare copil să crească în familie și să se bucure de dragostea, grija şi atenţia părinţilor.

explore by map take a look at what Lumos is doing around the world. Hover over the purple dots to learn more.
×