Despre noi

Echipa noastră

Manager de proiect

Valentina Ghenciu

Manager de proiect

Activitatea în domeniul protecţiei drepturilor copilului presupune multă dedicaţie şi responsabilitate. În acelaşi timp, este unul dintre domeniile care îţi aduce satisfacţie profesională – atunci când reuşeşti să schimbi viaţa unui copil, asigurându-i creşterea şi educaţia într-un mediu familial.

Lumos e organizaţia care este alături de copiii aflaţi în situaţii de risc. În cadrul Lumos Moldova, sunt manager al proiectului „Reforma sistemului rezidențial de îngrijire a copilului”, care are drept obiectiv general îmbunătățirea calității vieții copiilor în situație de risc și celor separați de familie. Coordonez realizarea tuturor activităţilor din acest proiect, orientate spre dezvoltarea cadrului normativ, asistenţa autorităţilor publice în crearea şi dezvoltarea serviciilor sociale pentru copii în situație de risc, închiderea instituţiilor rezidenţiale din regiunile-pilot şi dezinstituţionalizarea copiilor. Împreună cu echipa de proiect am reuşit să schimbăm viaţa a sute de copii. În activitatea noastră ne bazăm pe colaborarea cu toţi colegii din echipa Lumos, precum şi cu specialiștii din cadrul autorităților publice centrale şi locale.

Anterior am lucrat pentru UNICEF Moldova în proiectul „Dezvoltarea serviciilor sociale integrate pentru familii cu copii în situații de risc”, fiind responsabilă de reintegrarea copiilor instituționalizați și crearea serviciilor sociale în raioanele Florești, Strășeni și municipiul Bălți. Timp de 9 ani am activat în cadrul Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului din Chișinău, perioadă în care am acumulat o experienţă valoroasă în acest domeniu.

Pentru mine, Lumos a devenit o mare familie, iar cea mai de preţ recompensă pentru munca depusă aici este să văd copii fericiţi, crescând în familie.

explore by map take a look at what Lumos is doing around the world. Hover over the purple dots to learn more.
×